het nieuwe platform

dinsdag 28 augustus 2007

Ik wilde alleen een papiertje oppakken!




'Ik wilde alleen een papiertje oppakken!'
De Amerikaanse senator Larry Craig uit Idaho heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan aanstootgevend gedrag in de herentoiletten van het vliegveld van Minneapolis. De Republikein moest een boete betalen van 575 dollar en krijgt een proeftijd van een jaar. Bovendien heeft Craig aangekondigd vanwege alle tumult rondom de zaak zich terug te trekken uit de presidentiële campagne van Mitt Romney.

Craig beweert echter toch onschuldig te zijn. Het is allemaal een groot misverstand, aldus de senator. Hij zou slechts bekend hebben om in een poging de zaak snel af te handelen.

Wat is er gebeurd? Volgens een politieman in burger die onderzoek deed naar aanstootgevend gedrag in de herentoiletten van het vliegveld, bekeek Craig hem verschillende malen door een kier in het toilethokje. Daarna plaatste Craig zijn bagage voor de spleet onder de deur van het hokje. ‘In mijn ervaring blokkeren mensen die op aanstootgevend gedrag uit zijn het zicht op hun hokje met hun baggage’, aldus de agent.

Vervolgens tikte Craig verschillende malen met zijn voet op de vloer. En zette zijn rechtervoet tegen de linkervoet van de agent aan. Ook een gebruikelijke manier van avances maken door mannen die seksueel contact zoeken, volgens de politieman.
Breeduit
Daarna stak Craig ook nog zijn hand diverse malen onder het schot tussen de hokjes door, waarna de agent besloot de senator te arresteren.

Volgens Craig heeft de politieman zijn acties echter volledig verkeerd geïnterpreteerd. Zijn voet raakte de voet van de agent per ongeluk. ‘Ik sta nu eenmaal nogal breeduit’, aldus de volksvertegenwoordiger. En dat zijn hand onder het schot doorkwam? ‘Ik bukte me om een papiertje op te rapen.’

De agent meldt echter in zijn rapport dat er geen papiertje op de grond lag en dat Craig ook niets heeft opgeraapt.

Craig (62) is getrouwd en bezig aan zijn derde termijn in de Senaat. De Republikein steunt pogingen om het homohuwelijk grondwettelijk te verbieden. Ook is hij er tegenstander van dat seksuele geaardheid wordt toegevoegd aan de wetgeving op het gebied van haatmisdrijven en heeft hij tegen beschermende maatregelen gestemd voor homo-, biseksuele en transgender werknemers.

Geen opmerkingen: