het nieuwe platform

maandag 5 mei 2008

Zout en bananen en toch een dochter




Volgens mij heeft ze gewoon zout, brood, kaas en bananen gegeten en toch is mijn beste vriendin bevallen van een prachtig dochtertje. Volgens de wetenschap zou dit niet kunnen: bananen eten maakt de kans op een jongen groter. Gender bepalen is nog steeds een groot taboe, maar sommige mensen willen toch proberen het geslacht te beinvloeden door een bepaald dieet te volgen.

Anna van der Bruggen kwam volgens een verhaal op Planet.nl terecht bij het bedrijfje Gender Consult. Een streng dieet en precies op het juiste moment vrijen moesten de kans op een dochter vergroten. En het lukte.

Allemaal puur toeval natuurlijk, vindt gelukkig ook de Nijmeegse hoogleraar epidemiologie Gerhard Zielhuis. Hij zegt in het artikel: "Het is een biologische wetmatigheid dat er 104 jongens op 100 meisjes worden geboren, over de hele wereld. Mannen sterven jonger, dus worden er meer van geboren. De statistische verschillen in dit onderzoek zijn zo klein, dat je als individu de resultaten nooit kunt gebruiken om het geslacht van je kind te beïnvloeden."

Geen opmerkingen: