het nieuwe platform

vrijdag 2 mei 2008

Steeds meer en meer...










Het loopt de spuigaten uit: scheiden. Binnen Europa is België koploper. Voor elke 100 huwelijken zijn er 71 scheidingen! Dat is nogal wat. je begint je toch af te vragen waarom mensen in godsnaam nog gaan trouwen.

Wat is precies het probleem? Trouwen mensen te snel? Geven ze te snel op? Is scheiden inmiddels iets wat je moet hebben meegemaakt in je leven? Net als studeren, kinderen krijgen en reizen? Is scheiden het antwoord op al uw vragen?

Reden nummer één blijkt te zijn: slechte communicatie.

Reden nummer twee is: ontrouw.

Op drie staat: geld.

Ontrouw is uiteraard een heel logische reden om er een eind aan te maken (aan het huwelijk...). Het vertrouwen is weg en iemand heeft je tot op het bot vernederd en verraden.

Geld kan inderdaad een probleem zijn. Jarenlange geldproblemen en geen uitzicht op een betere toekomst kunnen een relatie verteren en vernietigen.

Slechte communicatie is lastig. Toegegeven. Waar blijf je als stel als je niet meer normaal met elkaar kunt communiceren? Maar hebben jullie niet ooit een periode meegemaakt waarin jullie communicatie top was? Je wist precies wat de ander dacht, julie maakten elkaars zinnen af en één blik was al voldoende om duidelijk te maken wat de ander voelde. Slechte communicatie is aangeleerd. Wanneer zijn jullie eigenlijk begonnen met die slechte communicatie? Wie houdt het in stand? Hoe hou je het in stand? Om het in stand te houden kost veel energie en woede en passie.

Gebruik die passie en energie eens om beter te luisteren en beter na te denken voordat je er iets uitgooit. Stel vragen. Aan jezelf en aan je partner. Dat zal opluchten.

Geen opmerkingen: