het nieuwe platform

maandag 19 mei 2008

Opvallend Britse première voor Sex and the City





Eindelijk was het zover: de Sex and the City-film ging maandagavond in wereldpremière. Maar misschien was Sex and another City een toepasselijker titel geweest aangezien de première in Londen plaatshad en niet in New York, de stad die het achtergronddecor voor de film vormt en wel eens de 'vijfde dame' van de tv-serie werd genoemd

De Britse Vogue vroeg zich af of dit betekende dat hoofdrolspeler Sarah Jessica Parker (Carrie) overwoog naar Londen te verhuizen.

Ze had zich immers onlangs al laten ontvallen dat ze New York maar duur vond en dat het de stad aan karakter ontbrak. Ook zou ze een jaar eerder hebben gezegd dat op de planken staan in de Londense theaterwijk West End het hoogst haalbare voor een acteur is.

Maar Parker, gekleed in een groene jurk van de Britse ontwerper Alexander McQueen en een extravagante hoed van de Ierse Philip Treacy ,zei tegen de BBC dat de productiemaatschappij de zaken nou eenmaal zo had geregeld. ‘Dit is een ongelooflijke manier om het avontuur te laten beginnen. Hierna brengen we de film naar Amerika en naar zijn geboorteplek, de stad waar we van houden,’ aldus Parker.

Tegenspeler Kim Cattrall (Samantha), ook gekleed in Brits design van ontwerper Vivienne Westwood, benadrukte eveneens dat ze van New York houdt, maar gaf toe ‘een geweldige liefdesaffaire met het Verenigd Koninkrijk' te hebben.

Fans
Honderden uitzinnige fans stonden de vier hoofdrolspelers Parker, Cattrall, Cynthia Nixon (Miranda) en Kristin Davis (Charlotte) gisteravond op Leicester Square op te wachten terwijl ze ‘wij willen Carrie’ scandeerden. Ze hebben dan ook vier jaar op de film moeten wachten.

De film is een vervolg op de tv-serie die van 1999 tot 2004 liep. De serie is gebaseerd op de semi-autobiografische columns die Candace Bushnell in de jaren negentig voor The New York Observer schreef.

Vanaf eind mei is de film wereldwijd in de theaters te zien.

Geen opmerkingen: