het nieuwe platform

zaterdag 21 juli 2007

het seksdieet


Waarom seks zo gezond is
We schreven al waarom seks gezond is voor je lichaam. In verschillende studies is seks aangetoond als een goed middel tot het verlagen van depressies, het verhogen van de weerstand en het gezond houden van het hart. Seks is, mits goed uitgevoerd, gezond. En dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen! Maar, wat is dan een seks dieet?

Eten om .... te worden?
Een seks dieet is een manier van leven die goed is voor je libido, je seksdrive. Er zijn verschillende varianten te vinden. Zo zijn er seks dieeten die puur praten over voeding, anderen hebben het over oefeningen om de zin in seks te verhogen.

De term 'seks dieet' moet je niet zien als een daadwerkelijk dieet, het heeft gewoon deze naam gekregen. Je moet het zien als een aanpassing in je lifestyle waardoor je automatisch rekening houdt met je seksdrive, waardoor uiteindelijk je seksleven gigantisch kan verbeteren!

Wat is dan de magische formule tot betere seks?
Je vraagt je misschien af wat nu precies de magische formule is om je leven lang bruisende seks te beleven. We hebben hier de belangrijkste punten uitgelicht.
In de eerste plaats, een stressvrij lichaam. Stress is funest voor je hele lichaam. Slecht voor elk orgaan, elk lichaamsdeel en elke cel in je lichaam. Ban het uit je leven, leer om te gaan met stress en gebruik ontspanningstechnieken om een meer ontspannen leven te leiden.

Je lichaam moet gezond zijn. Dit is belangrijk, omdat je in een gezond lichaam simpelweg betere seks hebt. Gezond houdt in: fit en in vorm, gebalanceerde voeding, geen stress.

Een beetje alcohol kan je avondje ten goede komen, zeker als je het allebei drinkt. Neem lekker een wijntje of twee en duik onder de lakens!

Chocolade produceert dopamine, een stofje wat tijdens het orgasme ook vrij komt. Uiteraard moet dit gegeten worden met mate omdat aankomen niet bijzonder goed is voor je seksleven.

Spaanse pepers laten je hart pompen! Hete gerechten zorgen ervoor dat je zenuwstelsel gestimuleerd wordt waardoor seks intenser wordt. Bovendien stimuleert het de aanmaak van endorfine in de hersenen, daar wordt je blij van!

Eet fruit! Fruit zit vol goede vitaminen en mineralen die ons lichaam gezond houden. Bovendien helpt fruit het cholesterol te verlagen, waardoor aders minder snel dichtslibben en het bloed overal goed kan komen! (Erg belangrijk voor de mannen) Bovendien helpt het op gezond gewicht te blijven, en dat is ook belangrijk. Er is aangetoond dat mensen met overgewicht minder seksdrive hormonen (testosteron) produceren!

Er wordt gezegd dat gember de bloedtoevoer naar de genitaliƫn stimuleert. Gember kan rauw gegeten worden of verwerkt in gerechten (zoals gemberkoekjes).

Honing bevat een mineraal die de aanmaak van oestrogeen stimuleert (het vrouwelijke sekshormoon). Bovendien kunnen creatievelingen misschien andere leuke toepassingen bedenken van honing in het seksleven!
Zorg dat je genoeg zink binnen krijgt! Zink is het seksmineraal en beinvloed je libido. Natuurlijke bronnen van Zink zijn oesters, rood vlees, eieren, kaas, pompoenzaden, zonnebloempitten, sesamzaad, sesampasta, tarwezemelen, paranoten en walnoten. Een tekort of een overschot aan Zink vergroot de kans op prostaatkanker.

Soja producten verkleinen de effecten van de menopauze en zorgen ervoor dat de vagina vochtig blijft tijdens de seks, zodat alles goed blijft glijden!

Geen opmerkingen: