het nieuwe platform

woensdag 28 november 2007

Eyedentity

EYEDENTITY is een experiment waarin virtueel overleven centraal staat. Kan jij een maand lang zonder vrienden en vriendinnen? Zou jij kunnen leven in een spanningsveld tussen online privacy en identiteit met als enige middel tot de buitenwereld het internet? Ben jij jezelf nog wel als je alleen online bestaat? Dat en meer, is waar EYEDENTITY op gebaseerd is. En 30 November gaat dit multimediale project tijdens het Internationale Documentaire Festival Amsterdam van start.

Na onze castingrondes is onze deelneemster gekozen, en ze zal vanaf 30 November EYEDENTITY gaan betreden. Via de webcam volg je haar 24 uur per dag, en je kan je mening laten gelden op het forum. Of lees haar weblog over haar belevingen. Zorg dat je er bij bent, en registreer nu alvast voor een exclusief videoportret van onze deelneemster!

In januari wordt een documentaire en onderzoek gepresenteerd van EYEDENTITY. Hoe is het project verlopen en welke conclusies zijn er te trekken uit dit experiment. Deze documentaire zal worden gebruikt binnen het privacy project.

EYEDENTITY is tot stand gekomen in het kader van het Privacy Project, dat is opgezet door het digitale documentairekanaal HollandDoc, van de VPRO.

Geen opmerkingen: