het nieuwe platform

donderdag 6 maart 2008

Seks in het Vondelpark mogelijk toegestaan


Seks in het Vondelpark mogelijk toegestaan

'Cruisen' hoort bij een grote stad.
Seks in het Vondelpark is binnenkort mogelijk toegestaan, honden moeten voortaan aan de lijn. Dat staat in een discussienota van het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid. 'Cruisen', het bedrijven van seks in de publieke ruimte, hoort volgens het stadsdeel bij een grote stad en moet onder voorwaarden worden toegestaan.

Volgens het stadsdeel blijkt uit onderzoek onder gebruikers van het park dat mensen loslopende honden vervelender vinden dan cruisende Vondelparkbezoekers. Het stadsdeel wil dan ook strenger gaan handhaven op loslopende honden.
Naaktrecreatie
In de huidige situatie is naaktrecreatie in het Vondelpark verboden. Volgens het stadsdeel is het toestaan van cruisen verstandiger omdat het toch al voorkomt, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo mag geen afval, zoals condooms, achterblijven. Ook prostitutie is niet toegestaan. Bovendien mag alleen in de nachtelijke uren worden gesekst en het mag niet in de buurt van kinderspeelplaatsen.

Het stadsdeel wil een maatschappelijke discussie over het plan en zal een inspraakprocedure organiseren. Als alles volgens plan verloopt, kan de nota in juni worden vastgesteld.

Geen opmerkingen: